снимка: PictFactory, УикипедияМалко след публикуването на писменото изявление Надал качи и

...
снимка: PictFactory, УикипедияМалко след публикуването на писменото изявление Надал качи и
Коментари Харесай

Рафаел Надал няма да играе повече през 2021 г.

снимка: PictFactory, Уикипедия

Малко след публикуването на писменото изказване Надал качи и видео послание към своите фенове.

Това заяви самият той със особено изказване на страницата си в Twitter. Причината за това е получената на Ролан Гарос травма в левия крайник, която продължава да изтезава Матадора. След шампионата във Вашингтон испанецът показа, че се усеща по-добре, само че по-късно се отдръпна от Мастърс шампионатите в Торонто и Синсинати.

След отхвърли му от присъединяване на Western & Southern Open се появиха клюки, че Надал се е прибрал в родината си и ще пропусне Откритото състезание на Съединени американски щати, само че досега нямаше публична информация по тематиката, пише tenniskafe.com.

„ Здравейте на всички. Исках да ви уведомя, че за жалост сезон 2021 завърши за мен. През последната година проблемите със стъпалото ми бяха по-сериозни от предстоящото и затова ще ми бъде нужно време за възобновяване. Това решение беше взето след голям брой диалози със фамилията и екипа ми и всички считаме, че това е вярната постъпка, в случай че желая да се възстановя изцяло. Тази година пропуснах шампионати, които са доста значими за мен, като Уимбълдън и Олимпийските игри, а в този момент, за жалост, и US Open “ – гласи изказването на Надал.

„ През последната една година нямах опция да упражнявам и да се приготвям за мачовете по този начин, както ми се искаше. В последна сметка стигнах до заключението, че това, от което нуждая се, е да си умря за известно време и да трансформира някои неща, както и да се опитам да установя по какъв начин би могла да се развие контузията ми. Тя не е нещо ново за мен – това е хронична травма, която ме преследва още от 2005 година, само че която не ми попречи да развъртвам кариерата си през всичките тези години. Истината е, че от известно време съм наясно, че нещата не са такива, каквито би трябвало да бъдат, и пристигна време да взема някои решения и да помисля за други способи за лекуване, с цел да мога да намеря метод да разреша този проблем или най-малко да подобря положението си, с цел да продължа да имам разновидности пред себе си през идващите години “ – споделя още рекордьорът по трофеи на Ролан Гарос.

„ Напълно съм решен и съм пределно стимулиран да направя всичко допустимо, с цел да се върна към допустимо най-хубавата си форма, с цел да продължа да се боря за трофеите, които ме стимулират, както съм правил през всичките тези години. Наясно съм, че това ще изисква съществени всекидневни старания, само че съм подготвен да направя всичко належащо, с цел да го реализира. Благодаря ви авансово за поддръжката, разбирането и всички положителни послания, които са доста значими за мен в моменти като този. Обещавам, че ще се трудя настойчиво, с цел да мога да продължа да се любувам на този спорт допустимо най-дълго. Прегръщам всички ви “ – приключва международният №4.

Това е нов сериозен удар за уредниците на US Open, защото Надал ще пропусне шампионата за втора поредна година. Миналото лято той реши да не пътува до Съединени американски щати, с цел да пази купата, поради терзанията си по отношение на пандемията от Covid-19. Заради травми тазгодишното издание на конкуренцията ще пропуснат още две от суперзвездите на тура – петкратният първенец Роджър Федерер, както и актуалният притежател на трофея Доминик Тийм.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР